אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
אתם מכירים את הסיפור הזה מקרוב: אתם מחליטים לפצוח בדיאטה, לעבור למשטר קלוריות נוקשה, להתעמל פעילות אירובית נמרצת למשך 3 פעמים בשבוע, לקחת מדריך כושר שיעזור לכם לשרוף שומנים – ובכל זאת לאחר שלושה שבועות של משמעת ברזל ותחושת קיפוח ("ויתרתי על מתוקים שוקולד ופחמימות" – אני חי על 1200 קלוריות)... שום דבר לא זז. המשקל שלכם נותר יציב ולא עושה שום תזווזה בכיוון המצופה (כלפי מטה). כאן מתחיל תסכול גדול של כל השמנים והלוקים בעודף משקל. זוהי לרוב הנקודה שבה נשברים וחוזרים להרגלים הקלוקלים של זלילה, אכילה רגשית והוצאת המתחים הנפשיים דרך בליסה חסרת מעצורים.
אחת הטעויות הנפוצות שרווחות בציבור היא שאותם כלים שעוזרים לאדם אחד לעזור – יעזרו בהכרח גם לכם. זה לא נכון כיוון שכל גוף הוא שונה, לכל אדם יש תהליכים ביוכימיים שמגיבים קצת אחרת ולכן תמיד נדרש לבדוק את סוג הגוף שלכם לפני שאתם נוקטים באסטרטגית הרזיה כזו או אחרת. לפי ד"ר אריק ברג קיימים בהקשר של הרזיה 4 סוגים של בני אדם וכל אחד מהם מגיב אחרת לנושא של משקל והורדת משקל עודף. 4 הסוגים השונים הם:
כל אחד מן הטיפוסים הללו משמין באופן קצת אחר, משתוקק למשהו אחר ומגיב באופן אחר לספורט למשל. לדוגמא אנשים שאצלם בלוטת התריס דומיננטית ישתוקקו לפחמימות ומאפים וירזו ע"י פעילות אירובית נמרצת- בשעה שאדם עם סוג גוף של בלוטת יותר הכליה ישתוקק למאכלים מלוחים ויעלה במשקל דווקא כאשר הוא עובר סדרת אימונים גופניים בכיוון האירובי.
זוהי דוגמא מובהקת לאדם שמתעמל ומוסיף משקל והיקפים "למרות שהוא עובר סדרת פעילות גופנית מפרכת ועושה הכל לפי הספר".
כל המחקרים האחרונים מצביעים על הקשר ההדוק בין שינה איכותית טובה ובין הורדת משקל און ליתר דיוק על הקשר בין חסך בשעות שינה ובין עליה במשקל. כאשר אתם לא ישנים מספיק או לא ישנים שינה איכותית עמוקה – רוב הסיכויים שתעלו במשקל. למה בגלל שתי סיבות: כאשר יש מחסור בשינה:
והתוצאה: עליה במשקל גם כאשר הייתם "ילדים טובים": התעמלתם, ספרתם קלוריות והתרחקתם ממוצרי מאפה, סוכרים ופחמימות ריקות.
נהוג לחשוב שהסיבה לכך שאחרי גיל 40 נשים מתחילות להתעבות בגלל הירידה בפעילות בלוטת התריס. אמנם נכון שבלוטת התריס מפסיקה אחרי גיל מסוים לייצר כמויות מספיקות של טירוקסין – אותו הורמון שאחראי על האצת קצב חילוף החומרים – אבל זהו רק רכיב אחד במשוואה. הסיבה המרכזית יותר היא המחסור בשינה שכאמור קשור קשר הדוק להעלאה במשקל ולעודפי שומן עם הגיל. בגיל המעבר נשים רבות חוות גלי חום בלילה, הזעות בלילה, נדודי שינה, או הפרעה באיכות השינה. הן מתעוררות בסביבות שעה 3-4 בלילה וגם אם הן חוזרות לישון, איכות השינה נפגמת. עכשיו רשמו לפניכן:
נשים בגיל המעבר צוברות חסכים בשינה בגלל איכות שינה ירודה ואז ביום שלמחרת הן אוכלות יותר. זהו תהליך טבעי של הגוף שמאד קשה להילחם בו. הן יכולות להתעמל לעשות ספינינג, קיקבוקסינג, זומבה ולשרוף קלוריות בחדר כושר אבל אם הן לא ישנות מספיק – שום דיאטה ושום משטר אימונים לא יעזרו. לא רק שהן לא מפחיתות במשקל – הן אפילו עולות במשקל והופכות מתוסכלות.
זהו אחד הסודות להרזיה ברת קיימא. הגוף שלנו מספיק חכם ויודע בעצמו לשרוף שומנים מיותרים כאשר הוא מצוי בבריאות אופטימלית. תנו לגוף לרזות באופן טבעי – באופן עצמוני מבלי שתתערבו בתהליכים שלו – אתם רק צריכים לא להפריע לו. מתי הגוף יודע להרזות את עצמו באופן אוטומטי? כאשר הוא מקבל מספיק שעות שינה איכותית וכאשר הוא נקי ככל שניתן מרעלים. גוף ששקעו בו מתכות כבדות ורעלים אחרים יתקשה לרזות חרף כל המאמצים החיצוניים שתפעילו.
להשלמת קריאה בנושאים אלו בקרו בשני מקומות באתר:
נדודי שינה
ניקוי רעלים מהגוף