אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
תשובת אילה אורי, מומחית להפרעות אכילה:
האכילה הרגשית והבולמוסים אכן יכולים להיות ביטוי של תוקפנות כלפי הגוף, אני מבינה מהתיאור שלך שזו הרגשתך, וייתכן שאם לא היית יכולה להתנהג בתוקפנות כלפי גופך באמצעות האוכל, היה מתרחש משהו אחר שהמחיר שלו נחווה כעת כגבוה מדי עבורך (למשל ביטוי תוקפנות כלפי אחרים).
תחילת השינוי לכיוון של שחרור מאכילה כפייתית היא לשאול את עצמך - אילו הבולמוסים לא היו אפשריים, מה הייתי מרגישה? הרעיון המרכזי בטקטיקה הזו הוא קודם כל לזהות את הרגש שמפעיל אותך ולהכיר בו -בלי לנסות להתעלם ממנו. זה כשלעצמו כבר מפחית את העוצמה של הרגש וההשפעה שלו עלייך.
ייתכן שלא תצליחי בהתחלה לעצור את הבולמוסים לפני שהם מתרחשים, לכן זיהוי הרגש יכול להיות גם בהתבוננות לאחור, אחרי הבולמוס, מבלי לכעוס על עצמך ולשפוט את עצמך, אלא להפוך את הבולמוס למקור ללמידה על עצמך.
בהדרגה, ככל שתיטיבי לזהות את הרגשות שמניעים את הבולומוסי אכילה, תוכלי גם לעצור, או להאט את האכילה מתוך תגובה לרגש שעולה (או יותר נכון מתוך רצון לא מודע להתעלם מהרגש או להדחיק אותו), ובהמשך תוכלי גם לבחור תגובה אחרת. זהו תהליך, שהרבה פעמים יעיל יותר לעשות אותו בליווי מטפל/ת מתאימ/ה.המייל של איילה אורי הוא ayala@harevadim.co.il
תשובת מערכת האתר תרופות סבתא טבעיות שעובדות
המושג אכילה כפייתית או אכילת יתר ממקום רגשי אכן נובעת לרוב מתוך רצון לסמם את עצמנו כדי לא להרגיש רגש כואב. מסיבה זו אנו אוכלים המון בחגים כאשר אנו מוקפים בבני משפחה שנוטים לחטט בחיינו ( נוסח "אז מתי את/ה כבר מתחתנ/ת?") או בני משפחה וקרובים שמרשים לעצמם לבקר אותנו באופן סמוי דרך הערות סתמיות כביכול.החדירה הזו אל הגבולות שלנו או יותר נכון – חוסר הכבוד לגבולות שלנו, מייצרים אצל חלקנו דחף לטשטש את הרגש המכאיב – והדרך הזמינה הזולה והנגישה לנו היא לעשות את הסימום העצמי הזה דרך אכילת יתר, שכן מזון רב וכבד תמיד נוטה לגרום לנו להפוך "זומביים" – רדומים למחצה.
אנשים שנוטים לאכלנות כפייתית או אכילה רגשית מראיםאחד או יותר מן התסמינים הבאים:
אנשים עם הפרעות אכילה, בעיקר אנשים שנוטים להתקפי זלילה (בולמוסים) מרגישים לעיתים קרובות דיכאון ותחושת חוסר אונים נוכח הכשלון החוזר שלהם לשלוט בהרגלי האכילה הנורמלית. כאשר הם גם שמנים ונוטים להפרעת אכילה כזו הם עלולים לפתח בעיות רפואיות כמו:
כפי שתואר לעיל לאכילה כפייתית יש יסוד רגשי לא פתור כמו חרדה כעס או קושי להציב גבולות לסביבה. כיוון שאכלנים כפייתיית מסיטים את הכעס העצור הזה כלפי כעצמם ומתנפלים על גופם באכילה כפייתית תוקפנית, כדאי להם להתוודע אל שמנים ארומטרפיים שעשויים לסייע בשחרור רגשות מודחקים-עצורים. הרחה של טיפות שמן ברגמוט ידועה כפטנט טבעי לתיעול רגשות מודחקים כמו כעס תסכול וחרדה וניתובם למקומות מועילים במקום לתוקפנות עצמי ולכן שווה לכם לנסות להריח מספר טיפות של שמן ברגמוט (נמצא בתה ארל גריי) – אם אתם מכירים את עצמכם כנוטים לאכילה רגשית כפייתית.