אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
כוס אחת של אבטיח חתוך לקוביות (152 גרם) מכילה 43 קלוריות, 0 גרם שומן, 2 מיליגרם של נתרן, 11 גרם פחמימות (כולל 9 גרם סוכר) ו -1 גרם של סיבים. כוס אבטיח תספק גם תיאמין, ריבופלבין, ניאצין, ויטמין B-6, חומצה פולית, חומצה פנטותנית, מגנזיום, זרחן, אשלגן, אבץ, נחושת, מנגן, סלניום, כולין, ליקופן ובטאין. אבטיח מכיל יותר ליקופן מאשר כל פרי או ירק אחר!
פרות וירקות מכל הסוגים קשורים רב עם סיכון מופחת למצבים בריאותיים קשים ומחלות. מחקרים רבים הראו כי צריכה גוברת של מזונות צמחיים כמו אבטיח מקטינה את הסיכון להשמנה, סוכרת, מחלות לב ויש לו גם השלכה על קוסמטיקה טבעית שכן הוא מקדם עור ושיער בריאים
אבטיח מהווה מקור מצוין של ויטמין C. נוגד חמצון חזק, שיכול לסייע במאבק כנגד היווצרות של רדיקלים חופשיים. צריכת ליקופן גבוהה נקשרה לירידה בסיכון של מניעת סרטן הערמונית במספר מחקרים.
בשל תכולת המים והסיבים תזונתיים של אבטיח הוא מסייע במניעת עצירות ומקצם יציאות סדירות. אבטיח מורכב מ 92% מים שמלאים באלקטרוליטים חשובים לבריאות אבל מעבר לכך אבטיח הוא חטיף נהדר במהלך חודשי הקיץ החמים כי הוא עשוי למנוע התייבשות
עידית אומרת עוד כי אבטיח ומיץ אבטיח הוכחו ככאלו שיכולים להפחית כאבי שרירים ולשפר את זמן התאוששות לאחר פעילות גופנית בקרב ספורטאים.
עידית: חוקרים מאמינים שהיכולת הזו נעוצה במרכיב ייחודי לאבטיח, חומצת האמינו L-Citrulline . אבטיח עשיר מאד בציטרולין. שתיית המיץ של אבטיח לפני אימון הבא מגנה מפני כאבי שרירים לאחריו. רוב הצירטולין נמצא בקליפה וגם בזרעים של האבטיח- פחות בבשר של הפרי
יש אנשים שנוטים לייצר אבנים בכליות. אלו הם למעשה מלחים המתגבשים לקריסטלים על הציפוי הפנימי של הכליות והתהליך הזה מואץ על ידי הרגלי חיים כמו שתיה מרובה של קפאין, אכילת מלח שולחן, צריכה מוגזמת של חומצה אוקסלית וגם גנטיקה. תרופה טבעית מצוינת נגד אבנים בכליות היא אבטיח: גם בגלל שהוא עתיר מים וגם בגלל שזהו פרי משתן- מה שמונע את הסטגנציה של החומרים בכליות טרם הם מתגבשים לאבן. אבטיח גם עשיר באשלגן ובליקופן התורמים משמעותית לבריאות הכליות ולחיזוקן!
עידית: בעוד אנשים רבים מעדיפים אבטיח בלי גרעינים, גרעיני אבטיח שחורים בעצם די בריאים וטובים לנו. למה? כי הם מכילים ברזל, אבץ, חלבון וסיבים. (במקרה שתהיתם, לא לדאוג: אבטיחים ללא גרעינים אינם מהונדסים גנטית! אלא תוצר של הכלאה)