אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
אחת העובדות הידועות ברפואה העממית לגבי חלב עיזים, היא יכולתו המפתיעה לרפא פצעים בפה (אפטות), במיוחד בקרב תינוקות וילדים. הדבר עבר, ככל הנראה, מדור לדור, כתרופת סבתא עתיקה, וכיום הוא נתמך במחקר מעבדה, שנערך בישראל על ידי המרכז הרפואי בילינסון, משרד הבריאות ואוניברסיטת תל אביב.
החוקרים לקחו תאים אנושיים, הדגירו אותם יחד עם הווירוס שגורם לפצעים (ממשפחת וירוסי ההרפס). לאחר מכן, הם חשפו את התאים הנגועים לחלב עיזים מפוסטר במטרה לבדוק האם הוא משפיע על התרבות הווירוס או גורם להרס שלו. ניתוח התוצאות חשף, כי כ – 60% מכמות הווירוסים נהרסו מחלב העיזים. נמצא, שהחומר הפעיל בחלב העיזים תוקף את הווירוס באופן שחוסם אותו מלעבור לתאים אחרים ולהתפשט והווירוס מוכחד.
החוקרים בדקו בנוסף אם ההשפעה הרפואית של חלב עיזים מוגבלת לחלב המגיע ישירות מהעז – ללא תהליך פסטור. הם השתמשו בחלב עיזים מפוסטר ומצאו כי תהליך הפסטור לא משנה את ההשפעה על הווירוס. השפעה דומה של חלב העיזים נמצאה גם על וירוסים נוספים מלבד הרפס אבל לא בחלב פרה. במקביל עלה במחקר כי חלב עיזים גם מעורר את המערכת החיסונית וממריץ אותה.
החוקרים חשפו לימפוציטים (תאי דם לבנים שהם תאי מערכת החיסון) של בני אדם לחלב עיזים ומצאו כי הוא גורם לתאי חיסון אלו להפריש חומרים המשפיעים על מערכת החיסון. עוד מחקר שנערך במחלקה לביוכימיה באוניברסיטת אוסקה שביפן קבע לאחרונה כי חלב עיזים מפוסטר מסייע בהגנה מפני דלקות וזיהומים. המחקר בחן את הקשר שבין רכיבים ייחודיים הקיימים בחלב העיזים לבין השפעתם על המערכת החיסונית בגוף האדם. מדובר ברכיבים שומניים ייחודיים, הנקראים גנגליאוזידים אשר משפרים את מערכת החיסון וממריצים אותה.
מניתוח תוצאות הבדיקות שנערכו, הצטיירה תמונת מצב אופטימית, אשר הצביעה על כך שחלב העיזים הינו היחיד בעל יכולת השפעה המנטרלת את חיידק הבוטלינום. מעבר לכך, חלב העיזים הראה יעילות של 100% בנטרול חיידק הויבריו כולירה לעומת חלב האם שגילה יעילות של 93% בלבד. מסקנת החוקרים היא כי לחלב העיזים תרומה משמעותית ביותר נגד חיידקים העלולים לגרום לנזק עצבי, לדלקות ולזיהומים, בהשוואה לחלב אם וחלב פרה. בקיצור יכולתו של חלב עיזיםלהגן מפני דלקות וזיהומים הוכחה עתה במחקר מדעי.
חלב עיזים נושא בשורה קלה גם לסובלים מרגישות ללקטוז (רגישות למזון שהביא פונקציה התלויה ברמות הלקטאז שהינו האנזים המפרק את הלקטוז במעיים) שעשויים לסבול בין השאר משלשולים, גזים וכאבי בטן (חלק מהתסמינים כתוצאה מצריכת לקטוז). חשוב לדעת:בחלב עיזים יש קצת פחות לקטוז מאשר בחלב פרה על כן במקרים מסוימים יתכן וצריכת חלב עיזים תהווה יתרון בקרב ציבור הרגישים ללקטוז.
מוצרי חלב וגבינות עיזים היו ידועים כמזון אנין ומשמין בעל ערך קלורי ואחוזי שומן גבוהים המהווים מקור דאגה לאנשים השומרים על משקל ועל תזונה בריאה. נכון להיום ישנם מוצרי חלב עיזים בעלי כמות שומן ונתרן נמוכות. הדבר מאפשר גם לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם והשמנה, בעלי גורמי סיכון למחלות לב ולתמותה להוסיף לתזונתם הקבועה מגוון מוצרים דלי שומן כמו חלב עיזים מלא המכיל 3.7% שומן בלבד. אפשר למצוא גם גבינות עיזים מגוונות כמו לבנה, גבינה למריחה המכילות 5% שומן בלבד כמו גם יוגורטים של 3% עד 3.7% שומן בלבד ועוד מוצרים דלי שומן העשויים מחלב עיזים.
מבחינה תזונתית חלב עיזים הוא מקור תזונתי טוב לרכיבי תזונה חיוניים כמו, חלבון, סידן, וויטמין B2, מגנזיום ועוד.