תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

אוכמניות כחולות

בשאיפה אחר בריאות מושלמת, רבים יודעים כי מוטב להתרחק ככל שניתן מתרופות מרשם ולצייד את גופנו בתרופות טבעיות. ליתר דיוק? במזונות שיכולים להוות את התרופה המושלמת לבעיה הבריאותית שאיתה אנו מתמודדים. אוכמניות כחולות בעיקר כאלו שגדלו בר - מספקות ארסנל שלם של סגולות בריאותיות ומונעות מחלות כמו סוכרת, השמנת יתר, כולסטרול גבוה, אלצהיימר ומחלות ניווניות אחרות. מהן סגולות הבריאות של אוכמניות כחולות והאם ההקפאה הורסת אותן?

כשהיפוקרטס טבע את הפתגם "יהיו מזונותיך תרופותיך" – הוא לבטח כיוון לאחד ממזונות העל שקיימים היום בטבע: אוכמניות כחולות. מדובר במה שמכונה מזון פונקציונלי שגדוש בויטמינים (בעיקר ויטמין סי), מינרלים ואנטיאוקסידנטים אשר מגינים על הגוף מפני הזדקנות מוקדמת ומפני עקה חימצונית, דלקתיות מפושטת בגוף ומחלות ניווניות כמו אלצהיימר, פרקינסון, סוכרת, והשמנת יתר.

אנתוציאנין: הפיגמנט הכחול שהופך את האוכמניות הכחולות לבעלות ערך בריאותי

הפלבונואיד אנתוציאנין מצוי בשפע בקליפה של אוכמניות כחולות והוא הוא אשר אחראי למניעת עקה חימצונית ותהליך דלקתי בגוף, הזדקנות מואצת ומחלות זקנה. יש מי שסבור כי מחלות מורכבות כמו סוכרת אלצהיימר או סרטן יכולות להיעצר ואף לשנות כיוון כאשר חושפים את הגוף לאנטי אוקסידנטים ובעיקר לכאלו המגיעים מפרי עוצמתי כמו אוכמניות כחולות.

אוכמניות כחולות מתוקות מונעות שומן בטני וכולסטרול גבוה

כמה מזונות טעימים ומתוקים אתם מכירים שהם גם בעלי ערך בריאותי עצום לגוף? - אין הרבה כאלו אבל אוכמניות הן היוצאות מן הכלל. אוכמניות כחולות מכילות גם חומצה כלורוגנית המצויה בין השאר גם בפולי קפה ירוק – והיא תורמת בין השאר להעלאת קצב חילוף החומרים ולהרזיה. הוכח גם במספר מחקרים קליניים כי אוכמניות כחולות מעולות לאנשים עם סוכרת טייפ 2 – קרי סוכרת מבוגרים: החומרים הטבעיים באוכמניה משקיטים את התהליך הדלקתי בגוף ומורידים את התנגודת לאינסולין שמאפיינת לעיתים קרובות אנשים שלוקים בהשמנת יתר ובסוכרת מבוגרים.

אוכמניות כחולות מכילות פי 2 נוגדי חימצון יחסית לפירות וירקות אחרים ועשויות למנוע סרטן וגרורות סרטניות

משרד הבריאות האמריקני ממליץ היום לוודא כי מחצית מן הארוחות שאנו אוכלים יורכבו מפירות וירקות חייים ורצוי בכמה שיותר צבעים. זאת כדי למנוע תהליך דלקתי בגוף ולסתור את הרדיקלים החופשיים שתורמים למחלות שונות לרבות סרטן, מחלות לב ואלצהיימר. הצבע הכחול ובעיקר פירות כחולים כמו ענבים שחורים ואוכמניות מכילים רזרבטול ואנטי אוקסידנטים באמה של פי 2 יחסית לפירות אחרים. אוכמניות כחולות מכילים גם חומצה אלגית בכמויות נאות (בדומה לפטל אדום). חומצה אלגית הוכחה כמעכבת גרורות סרטניות ולכן מומלצת עבור חולי סרטן וכן למניעת גידולים סרטניים. לפיכך וודאו כי גם פירות כחולים ובעיקר אוכמניות כחולות מהווים חלק מן התפריט היומי שלכם.

אוכמניות כחולות משפרות זיכרון, קשב וריכוז ומונעות מחלה ניוונית כמו אלצהיימר

בסביבות גיל 50-60 אנשים מתחילים להרגיש שהם נעשים שכחניים ומתקשים להתרכז. פתאום הם שוכחים שמות או אירועים. למעשה זהו אכן אחד הסממנים של תהליך ההזדקנות בין השאר כיוון שמעמסת החיים והזכרונות מייצרות לעיתים סטרס ולחצים נפשיים. איך זה קשור? מתח נפשי מעלה את רמות הקורטיזול (הורמון המתח שמיוצר על ידי בלוטת האדרנל). קורטיזול גם מדכא את המערכת החיסונית וגם מייצר עקה חימצונית בלב ובמח. התוצאה היא אובדן זכרון עד כדי תהליך קיצוני של של אלצהיימר. מחקר קנדי הראה כי צריכה קבועה של מיץ אוכמניות במשך מסםפר שבועות מדי בוקר שיפרה את החדות הקוגניטיבית של הנבדקים. אלו האחרונים הראו ביצועי למידה טובה יותר, ריכוז, זיכרון משופר והצלחה בלימודים.

קוד הצבע: להתחיל עם כחול כל בוקר

יש הממליצים להתחיל את הבוקר עם מיץ אוכמניות טבעי שניתן לערבב עם קפיר או עם יוגורט אורגני. מוצרי חלב מייצרים חומציות בגוף ויעדיף להמנע מהם לחלוטין. בהדרגה, עדיף לצרוך אותם במתינות אבל ליוגורטים על בסיס חלב עיזים למשל יש גם חיידקים טובים המשפרים את הפלורה במעיים ואת פעולת העיכול. הרבה שואלים האם האוכמניות לא מאבדות את סגולותיהן הבריאותיות במקפיא והתשובה היא שלילית. קטיף האוכמניות נעשה באוגוסט והקקפאה שלהן משמרת אותם מפני חימצון וחשיפה לאור. יחד עם זאת מומלץ לצרוך אוכמניות כחולות בר - כאלו שנאספו בטבע כיון שהזנים הללו פיתחו בקליפתם חומרים טבעיים המקנים להם עמידות מפני מזיקים ופגעי מזג האויר. האדם שצורך אותם נהנה מאוחר יותר מחומרים אלו המהווים תרופה טבעית למגוון רחב של מחלות.
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • לפני גיל 30 הצעירים מחפשים את המחלה. אחרי גיל 30 המחלה מחפשת אותם

    פתגם עממי סיני