תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

נשירת שיער בסתיו: מה עושים?

נשירת שיער בעונת הסתיו היא תופעה מוכרת שכבר ברפואה הסינית המסורתית נתנו עליה את הדעת. מדוע היא מתרחשת? איך יודעים שלא מדובר בבעיה רצינית אחרת שגורמת לנשירת שיער והאם יש תרופות  טבעיות לצמצם את התופעה?

נשירת שיער עונתית נחשבת לנשירה שמתגברת בעונות האביב והסתיו. אומרים כי קצב נשירת שיער נורמלית עומד על איבוד כ 50 עד 100 שערות ביממה אבל בתקופות של נשירת שיער עונתית בסתיו או באביב חלה עליה דרמטית נשירת השיער- אתם רק נוגעים בו ומוצאים קווצת שיער בידיים או לחילופין אתם מתעוררים ורואים את "הזוועה" על הכרית"

למה נשירת שיער מתגברת בעונת הסתיו?

אם להיות אמיתיים עד הסוף – גם המדע לא פיצח את החידה הזו לחלוטין. אחד ההסברים המדעיים לנשירת שיער עונתית קשור ליחסים בין שני הורמונים אשר משתנים בסתיו עקב השינוי באור היום (היום מתקצר). מדובר ביחס בין שני ההורמונים פרולקטין ומלטונין בגוף. מלטונין הוא הורמון השינה הטובה והוא מושפע בין השאר מעוצמת אור השמש ומהיקפי אור השמש שלהם אנו נחשפים במהלך היממה (בעולם המערבי לא מספיק). אחד הסימוכין לתובנה הזו מונח בכך שבמדינות צפון שם השמש מתחילה "להתעמעם" ומשך היום מתקצר כבר בתחילת הסתיו יש עליה משמעותית בנשירת שיער.

נשירת שיער בסתיו - מהי המשמעות לגבינו בארץ?

להיחשף לאור שמש בצורה מבוקרת כמובן – ללא מסנני קרינה כבר בעונת הסתיו ולהקפיד לקבל "אמבטית שמש קצרה מדי יום" גם עבור ייצור המלטונין וגם כדי לאגור מספיק ויטמין די עבור ימות החורף שבהם החשיפה לשמש מועטה.

איך להגביר את רמת המלטונין בגוף באופן טבעי כדי למנוע נשירת שיער בסתיו?

מלטונין הוא הורמון שמופרש על ידי בלוטת האיצטרובל בלילה והוא אחראי בין השאר על השעון הביולוגי בגוף ועל ויסותו. יש נטורופטים הממליצים על נטילת תוסף תזונה של מלטונין ואולם ניתן להגביר את הייצור של מלטונין באופן טבעי ע"י הבלוטה באמצעות מספר טקטיקות

  • חשפו את עצמכם לאור שמש מיד ען הקימה בבוקר. צאו לצעידה באור שמש בשעות הבוקר המוקדמות
  • וודאו שאתם מקבלים מספיק מן הויטמינים והמינרלים הבאים: ויטמין בי 3 , ויטמין בי 6 (נמצא בבננות), סידן ומגנזיום (נמצאים בשפע בשקדים למשל)
  • לכו לישון מוקדם לפני השעה 10 בלילה. זהו הרגל פשוט ששמירה עליו מייצרת לא רק יותר מלטונין (ומניעה של נשירת שיער בסתיו) אלא גם שורה רחבה של יתרונות בריאותיים לרבות חיזוק משמעותית של מערכת החיסון והמרצתה.
  • טפלו במתח הנפשי שלכם והפחיתו אותו למינימום האפשרי. הוכח במחקרים כי מתח נפשי בעיקר מתח נפשי מצטבר מדכא את ייצור המלטונין על ידי בלוטת האיצטרובל במח

האם לדאוג מנשירת שיער בסתיו?

נשירת שיער עונתית לא מהווה אינדיקציה לטיפול והיא חולפת באופן ספונטני אחרי כחודשיים אבל אם נשירת השיער מתקופת הסתיו נשמכת גם לעבר החורף כדאי להיבדק ולשלול סיבות אחרות רציניות יותר.

סיבות נוספות פחות ידועות לנשירת שיער

  • טריכוטילומניה: זוהי הפרעה נפשית הנוסעת מחרדה ומהתנהגות קומפולסיבית. מאפיינת בעיר נערות אבל גם נשים עם נטיה לחרדה מוגזמת. מדובר בדחף בלתי נשלט להתעסק עם השיר ולתלוש אותו
  • מחלה בבלוטת התריס: תת פעילות של בלוטת התריס קשורה קשר הדוק עם היווצרות שיער דליל ונשירת שיער מוגזמת
  • מתח נפשי מצטבר: מתח נפשי או מיקרו טראומות קטנות בחיים שנמשכות לאורך זמן קשורות קשר הדוק עם נשירת שיער. הסיבה לא לא גמרי ברור אבל מבחינה אפירית קיים קשר ישיר. אם אתם מזהים שאתם חיים תחת מתח נפשי מצטבר דאגו כבר עכשיו לללמוד טכניקות שונות לפוגג את המתח לפני שהוא מגיע לנקודת אל חזור של יצירת מחלות ובינהם סינדרום של נשירת שיער. בין השאר טכניקות כמו יוגה, מדיטציה, התבוננות פילוסופית יותר על עצמכם ועל החיים כמו גם טכניקות מגע (עיסוי שוודי, תיאלנדי או שיאצו) מפוגגים מתח נפשי ומאפשרים לגוף להתמודד טוב יותר.
  • נטילת גלולות למניעת הריון: נמצא קשר ישיר בין גלולות למניעת הריון ובין נשירת שיער מוגזמת. (גלולות למניעת הריון בעצם מחקות הריון דמה בגוף – וכשם שקיימת תופעה של נשירת שיער בהריון- כך גם גלולות מניעת הריון תורמות לשיער דליל)
  • מחסור בברזל: זקיק השיער זקוק למינרל הזה כדי להחזיק מעמד על ראש הקרקפת. אם אתם צמחונים או טבעונים ואתם סובלים מנשירת שיער בדקו את רמות הברזל הדם ואם הן נמוכות דאגו להעלות את רמת הברזל בדם באמצעות תזונה (תוסף תזונה של ברזל שנוי במחלוקת).
  • מנופאוזה: גיל המעבר אצל נשים מתאפיין בנשירת שיער ובהתקרחות נשית בגלל השינויים ההורמונליים קרי ירידה בייצור האסטרוגן ועליה יחסית של הטסטוסטרון – ההורמון שאחראי בין השאר להתקרחות.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם