אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
יש ממתיקים טבעיים בעלי סגולות בריאות אבל כמו כל דבר אחר בעולם, יש לצרוך גם אותם במדה. סירופ מייפל, שמקורו בעיקר בחבל קוויבק שבקנדה נמנה על ממתיקים טבעיים נוספים כמו תמרים, דבש טבעי שלא חומם, סטיביה, לתת גריסים, סירופ אגבה, ועוד. בשל היותו יחסית לא מחומם, ולא מעובד – הוא נחשב כבעל סגולותיו רפואיות או לפחות כלא מזיק.
מחקר מ2011 מאוניברסיטת רוד איילנד גילה 34 תרכובות מועילות חדשות בסירופ מייפל טהור כגורם בעל תפקיד חשוב בבריאות האדם. במחקר נמצא כי במספר תרכובות אלו טמונות תכונות נוגדות חמצון ונוגדות דלקת, תכונות אשר הוכיחו עצמן כבר בעבר כמועילות במאבק כנגד מחלות סרטן, סכרת ודלקת חיידקית. אנו יודעים כי תרכובות אלו מהוות חומרים נוגדי-דלקות, וכי דלקות קשורות למספר מחלות כרוניות כגון מחלות לב, סוכרת, סוגים שונים של סרטן ומחלות ניווניות, כדוגמת אלצהיימר. החוקרים מצאו כי חומרים המכונים פנולים ואשר נמצאים בסירופ מייפל הם תרכובות נוגדות חימצון (אנטי אוקסידנטים) המעכבות את פעילותם של שני אנזימים הקשורים להתפתחות מחלת הסוכרת.
ב100 גרם מייפל יש: 261 קלוריות, 65% סוכרוז, 1% שומן. סירופ מייפל אמיתי אורגני הוא מקור מצוין למינרל החשוב מנגן (שימו לב: 1 גרם סירופ מייפל אמיתי מהווה 22% מכמות המנגן היומית שנחוצה לתפקוד בריא). בנוסף, סירופ מייפל אמיתי אורגני משמש מקור טוב לסידן, אבץ (מגן על הלב, מעכב התפתחות טרשת העורקים, מפחית ותומך בריפוי דלקות), אשלגן, מגנזיום, ברזל, חומצות אמינו, חומצה פולית וויטמיני B.אפשר לגמור עליו את ההלל ולומר: סירופ מייפל אמיתי הוא סוג של נוגד חימצון.
כמו מיני מזון מעובד סירופ בטעם מייפל יכיל כמות מועטה של מייפל ולפיכך יהיה מאד זול יחסית לסירופ מייפל אורגני אמיתי. הקאצ' הוא שסירופ דמוי מייפל יהיה עשיר בסוכר ובחומרים משמרים. תקבלו אמנם המתקה של המזון , אך תפסידו את כל התועלות הנלוות שתוכלו לקבל אם תצרכו סירופ מייפל אמיתי אורגני.
אמנם המחיר של סירופ מייפל אורגני יקר יחסית (30-40 ₪ לבקבוקון). אך אם כבר החלטתם לצרוך ממנו צרכו את האמיתי. אחרת חבל על הכסף, ויותר מכך, על הבריאות שלכם! יחד עם זאת, מדובר בחומר מאד מתוק ומרוכז ואסור להגזים איתו (כמו בכל ממתיק, גם אם הוא טבעי). השתמשו בו במידתיות להמתקת משקאות או מאפים.
מקורו של סירופ מייפל הוא בעץ המייפל הקנדי. מתבצע חתך בעצים, לשד העץ נוזל ונאסף באמצעות צינורות פלסטיק. הייצור העיקרי הוא בפברואר, מרץ ואפריל. מזג האויר הנדרש הוא לילות מקפיאים וימים חמימים, למען עידוד זרימת הנוזל. הפרשי הטמפרטורות מובילים לספיגת מים מהאדמה, מה שיוצר לחץ פנימי, אשר בסיוע גרביטציה מוביל לזרימת הנוזל דרך חתכי גזע העץ וענפיו. צינורות מוחדרים לעץ למען איסוף הנוזל, והובלתו למערכת צינורות חיצונית. מדי שנה קודחים חור בנקודה אחרת בעץ בשביל לאפשר את החלמת גזע העץ. עץ מייפל בוגר יניב כארבעים ליטרים של סירופ מייפל בעונה אחת.
דיאטת סירופ מייפל היא למעשה צום ניקוי של 3-4 ימים – בדרך כלל לקראת בוא האביב כשהמטרה היא ניקוי הגוף מרעלים ובעיקר ניקוי מערכת העיכול ושיקומה. המשקה מוכן מ 12 כפות סירופ מייפל אורגאני טהור, 12 כפות מיץ לימון אורגני, וכמה חתיכות פלפל חריף אורגני. הוסיפו להם ליטר וחצי של מים, ושתו לאורך כל היום. לצד המשקה, ניתן לשלב תה צמחים ומים, אך לא מזון. הדיאטה מיועדת לאנשים בריאים ולחולי סכרת או נשים בהריון יש להיוועץ קודם כל עם רופא. היתרון במייפל הוא שהוא עשיר בויטמינים ומינרלים מזינים ולפיכך מנקה ומטהר את המערכת בגוף, ועל הדרך גם הדיאטה הזו מורידה במשקל. תוכלו לחלופין פשוט להתחיל את היום עם משקה של חצי לימון סחוט וחצי כפית מייפל במים קרים. אלו יספיקו כדי לנקות לכם את הגוף על הבוקר לקראת יום עם תזונה בריאה ונקיה, גם בלי הצום.
על משפחת הממתיקים הטבעיים נמנים בין השאר סירופ אגבה, סטיביה, סילאן, דבש, סירופ מייפל, בשל היותם לא מחוממים ויחסית גם לא מעובדים. היופי בסיטביה זה שהיא לא מכילה סוכרים בכלל – מעולה לאנשים שסובלים מהשמנת יתר או לסוכרתיים שצריכים את הטעם המתוק ועדיין רוצים לאזן את רמות הגלוקוז בדמם.
יש סירופ מייפל מסוג A- הוא הבסיסי יותר. הסירופ בעל הערכים התזונתיים הגבוהים יותר והאיכותי יותר הוא סירופ מייפל B. אם המחירים גבוהים מדי לכיס שלכם – אל תיפול רוחכם. אפשר להיות בריאים גם בלי מייפל ואם אתם מכורים למתוק, עברו לפירות טריים, ותחליפי סוכר שלא מכילים סוכרוז כמו סטיביה או שוש קרח (שוש קרח לא מתאים לאנשים עם לחץ דם גבוה).