אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
רופאי האיורוודה בהודו העתיקה השתמשו באלפלפה לטיפול בכיבים, לטיפול בבצקות ואגירת נוזלים וכן כטיפול לכאבי מפרקים. במאה ה18 הספרדים השתמשו באלפלפה לטיפול בדלקת פרקים, סרטן שחין, צפדינה, בעיות עיכול ובעיות בדרכי השתן. והאידיאנים עשו שימוש באלפלפה כדי לקדם קרישת דם וכטיפול בצהבת.
אספסת בצורה של תוספי מזון או כמזון גולמי יעיל למספר בעיות רפואיות ויש לו מעט מאוד תופעות לוואי, אם בכלל. הוספת אלפלפה לתזונה מסייעת במצבים הרפואיים הבאים
אנשים הסובלים מדלקת מפרקים חווים הקלה מהכאבים הכרוניים על ידי נטילת תוספי אספסת. האספסת מנטרלת גם את חומצת השתן במערכת והמינרלים הרבים בצמח ועוזרת לגוף בתיקון ובנייה מחדש של רקמת מפרקים. אספסת יעילה גם לדלקת באמתחת (בורסיטיס) ולכאבי שרירים
שימוש קבוע בתוספי אספסת עוזר לקדם עיכול כללי טוב יותר ולחסל קלקולי קיבה. אלפלפה מכילה שמונה ! אנזימי עיכול ומסייעת לבעיות הבאות
אגב, שילוב של מנטה עם אספסת הוא תה בריאות שמסייע לעיכול.
אלפלפה יכולה להפחית את רמות הסוכר בדם. הסיבים נמצאים באלפלפה טריה מאטים את שחרור הגלוקוז מהמזון שאתם אוכלים ועוזרים להפחית את רמות סוכר בדם. יתר על כן כמה מהמינרלים הכלולים באספסת משפיעים ישירות על רמות סוכר בדם. לדוגמא: כרום ואשלגן. (הגוף צריך אשלגן להמיר סוכר בדם לגליקוגן וכרום הוא מינרל חיוני לשליטה ברמות אינסולין.
יתרונות ושימושים של אספסת הם בכל הנוגע לטיפול טבעי בסרטן. הצמח מכיל חומצת אמינו הנקראת קנבנין ( canavanine ) אשר מסייעת בלוקמיה, סרטן המעי הגס וסרטן הלבלב. יותר מכך – אלפלפה יכולה לסלק רעלים הנמצאים בגוף ולשפר את בריאות הכבד
ספונינים המצויים בעלי אספסת מורידים את ה-LDL הכולסטרול הרע, אבל לא את רמת הכולסטרול הטוב, ה-HDL. הם משפרים את בריאות הלב ויכולים להפחית את הסיכון למחלת לב מחלות כלי דם וטרשת עורקים. אלפלפה גם מייצב לחץ דם
אמנם ישנם יתרונות בריאות רבים לאלפלפה אבל יש צורך להיות מודעים להתוויות נגד של השימוש. צריכת כמות מוגזמת של אספסת יכולה לגרום למצב קשה מאוד שגורם לפירוק של תאי דם אדומים. כל מי שיש לו זאבת, או חולים שלוקחים מדללי דם או נשים בהריון לא צריכים לאכול אלפלפה על בסיס יומי.