אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
נתחיל באנקדוטה מעולם תוכן אחר: חקלאים ששותים יאקון (ממשפחת החמניות) באדמה מגלים כי האדמה הזו הופכת פורייה, דשנה ומניבה יותר תוצרת חקלאית. כאשר יאקון נצרך כמזון בגוף האדם קורה תהליך חיובי דומה: יאקון , שורש עסיסי ואכיל של צמח ממשפחת החמניות משפר את הסביבה של המעי הגס (באופן מטפורי זוהי האדמה שממנה ניזון כל הגוף), מגביר את החיידקים הטובים במערכת העיכול, מעכב התפתחות קנדידה וחיידקים שליליים, מטהר את הכבד, מחזק את מערכת החיסון, מוריד רמות גלוקוז בדם, מסייע להפחתת משקל והופך את הגוף שלכם ל"גן" בריא ומשגשג. היאקון כתכשיר ריפוי טבעי מגיע במספר צורות: כשורש מיובש, כאבקה, כסירופ (למטרות הרזיה) או בכמוסות.
אולי התכונה המרכזית ביותר של מזון העל יאקון טמונה בכך שמדובר במזון עתיר פרוקטו-אוליגו-סכרידים , סוכרים שלא מתעכלים במערכת העיכול, לא נספגים אל הגוף אלא מגיעים למעי הגס, מעכבים ספיגת סוכרים אחרים, ונותנים זריקת מרץ לחיידקים הטובים (חיידקים פרוביוטייים) במערכת העיכול. התועלת הבריאותית לסוכרתיים ברורה: אלו יכולים לצרוך ממזון העל יאקון, ליהנות מן הטעם המתוק בלי לחשוש להקפיץ כלפי מעלה את רמות הגלוקוז בדם. יתר על כן יש מחקרים שאף מראים כי ליאקון יש תכונות היפוגליקמיות והוא עשוי אף להוריד רמות סוכר בגוף כנראה דרך מנגנון של עיכוב ספיגת הסוכרים לזרם הדם ודרך שיפור של תהליכי העיכול.
אין ליאקון תופעות לוואי מזיקות על הגוף אבל אם אתם מתחילים לצרוך אותו שימו לב לשתי נקודות חשובות: בימים הראשונים אחרי שהגוף נחשף אליו תבחינו בהתחלה של נפיחות וגזים. זוהי תופעת לוואי חיובית שמראה כי הצמח הזה עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר: הגזים הללו הם סימן לאיפוס המעיים קרי לשינוי הסביבתי החיובי בפלורת המעיים (מעבר לנוכחות מסיבית של חיידקים טובים). אחרי ימים ספורים כשהסביבה החדשה של החיידקים מתגבשת במעי ומכה שם שורשים – הגזים נעלמים. כדי לצמצם את התופעה של הנפיחות הראשונית חשפו את הגוף לצמח היאקון בהדרגה ובמתינות בעיקר כאשר הוא חדש לכם.
תופעת לוואי אפשרית נוספת לאכילת יאקון היא השתנה תכופה יותר מן הרגיל מה שכרוך בסכנת התייבשות. לכן הקפידו לשתות הרבה נוזלים במקביל לצריכתו. יש אנשים סוכרתיים שמכינים ממנו ומחומרי טבע אחרים כמו וניל ולוקומה מחית ואוכלים אותה על הבוקר כמתכון טבעי לאיזון רמת הגלוקוז בדם.