תרופות סבתא

יאקון

דמיינו לעצמכם מזון מתוק, טעים ובריא  שאתם יכולים לאכול בלי לחשוש מלהשמין או להקפיץ את רמות הגלוקוז בדם. ובכן, יש דבר כזה: ירק שורש דמוי ארטישוק ירושלמי שמגיע מהרי האנדים ונחשב היום למזון-על, אידאלי במיוחד לחולי סוכרת, למי שרוצה להרזות, למי שנרדש למאכלים עם אינדקס גליקמי נמוך, ולמי שלוקה בהשמנת יתר.

מהו מזון-העל יאקון ?

נתחיל באנקדוטה מעולם תוכן אחר: חקלאים ששותים יאקון (ממשפחת החמניות) באדמה מגלים כי האדמה הזו הופכת פורייה, דשנה ומניבה יותר תוצרת חקלאית. כאשר יאקון נצרך כמזון בגוף האדם קורה תהליך חיובי דומה: יאקון , שורש עסיסי ואכיל של צמח ממשפחת החמניות משפר את הסביבה של המעי הגס (באופן מטפורי זוהי האדמה שממנה ניזון כל הגוף), מגביר את החיידקים הטובים במערכת העיכול, מעכב התפתחות קנדידה וחיידקים שליליים, מטהר את הכבד, מחזק את מערכת החיסון, מוריד רמות גלוקוז בדם, מסייע להפחתת משקל והופך את הגוף שלכם ל"גן" בריא ומשגשג. היאקון כתכשיר ריפוי טבעי מגיע במספר צורות: כשורש מיובש, כאבקה, כסירופ (למטרות הרזיה) או בכמוסות.

תכונות צמח המרפא יאקון

  • אנטי אוקסידנט: לוחם ברדיקלים חופשיים, מונע עקה חימצונית ומעכב זקנה
  • אנטי חיידקי: לוחם בחיידקים
  • עתיר סיבים: מעודד תחושת מלאות בקיבה ומעודד הרזיה
  • פרה-ביוטי: מכיל אינולין שמזין את החיידקים הטובים במעיים (ביפידוס)
  • מווסת רמות סוכר בדם ולכן מתאים לחולי סוכרת
  • דל קלוריות למרות הטעם המתוק ולכן משתלב יפה בדיאטות הרזיה

יאקון, אינולין וסוכרת: תועלות בריאותיות של יאקון

אולי התכונה המרכזית ביותר של מזון העל יאקון טמונה בכך שמדובר במזון עתיר פרוקטו-אוליגו-סכרידים , סוכרים שלא מתעכלים במערכת העיכול, לא נספגים אל הגוף אלא מגיעים למעי הגס, מעכבים ספיגת סוכרים אחרים, ונותנים זריקת מרץ לחיידקים הטובים (חיידקים פרוביוטייים) במערכת העיכול. התועלת הבריאותית לסוכרתיים ברורה: אלו יכולים לצרוך ממזון העל יאקון, ליהנות מן הטעם המתוק בלי לחשוש להקפיץ כלפי מעלה את רמות הגלוקוז בדם. יתר על כן יש מחקרים שאף מראים כי ליאקון יש תכונות היפוגליקמיות והוא עשוי אף להוריד רמות סוכר בגוף כנראה דרך מנגנון של עיכוב ספיגת הסוכרים לזרם הדם ודרך שיפור של תהליכי העיכול.

תופעות לוואי של יאקון

אין ליאקון תופעות לוואי מזיקות על הגוף אבל אם אתם מתחילים לצרוך אותו שימו לב לשתי נקודות חשובות: בימים הראשונים אחרי שהגוף נחשף אליו תבחינו בהתחלה של נפיחות וגזים. זוהי תופעת לוואי חיובית שמראה כי הצמח הזה עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר: הגזים הללו הם סימן לאיפוס המעיים קרי לשינוי הסביבתי החיובי בפלורת המעיים (מעבר לנוכחות מסיבית של חיידקים טובים). אחרי ימים ספורים כשהסביבה החדשה של החיידקים מתגבשת במעי ומכה שם שורשים – הגזים נעלמים. כדי לצמצם את התופעה של הנפיחות הראשונית חשפו את הגוף לצמח היאקון בהדרגה ובמתינות בעיקר כאשר הוא חדש לכם.

צמח היאקון משתן ומסלק רעלים

תופעת לוואי אפשרית נוספת לאכילת יאקון היא השתנה תכופה יותר מן הרגיל מה שכרוך בסכנת התייבשות. לכן הקפידו לשתות הרבה נוזלים במקביל לצריכתו. יש אנשים סוכרתיים שמכינים ממנו ומחומרי טבע אחרים כמו וניל ולוקומה מחית ואוכלים אותה על הבוקר כמתכון טבעי לאיזון רמת הגלוקוז בדם.

צמחים וחומרי ריפוי טבעיים אחרים שמועילים לחולי סוכרת הם:

  • קינמון
  • חילבה
  • מומורדיקה
  • רגלת הגינה
  • צבר (סברס)
  • גימנמה סילבסטר
  • מרווה






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • היכולת לדמיין היא הדבר שמבדיל בין בני האדם ובין בעלי החיים - גם ביצירת מחלות וגם בתהליך ההחלמה ממחלות. ב90 אחוז מן המקים, מחצית מן ההחלמה היא ברובד המנטלי !

    ד"ר מרטין רוסמן, רופא מומחה לחרדות, דאגון ודמיון מודרך